Očekuje se 14. maja
11

Potvrđen dolazak smartphonea OnePlus 7 Pro

Klix.ba
Osnivač i direktor kompanije OnePlus Pete Lau je potvrdio da je smartphone OnePlus 7 Pro u fazi razvoja te je govorio o nekim njegovim karakteristikama.

Lau je za The Verge kazao da će OnePlus 7 Pro podržavati 5G mrežu, kao i da će njegov ekran postaviti nove standarde u svijetu ekrana za mobitele.

On nije potvrdio da će uređaj imati QHD+ ekran s frekvencijom osvježavanja od 90 Hz kao što to govore glasine, ali je kazao da će biti brz te da će “glatko” raditi. Također, dodao je da je kompanija potrošila trostruko više na novi ekran u odnosu na prethodne OnePlus modele.

Ekrani na posljednjim flagshipima ove kompanije imaju rezoluciju 1080p s frekvencijom osvježavanja od 60 Hz, tako da bi OnePLus 7 Pro mogao ponuditi bolje iskustvo prilikom igranja određenih igara te gledanja multimedijalnog sadržaja.

Lau nije otkrio cijenu, ali The Verge navodi da bi ona trebala biti slična cijenama Samsungovog Galaxyja S10 te Huaweija P30 Pro.

OnePlus mobiteli obično idu u prodaju nekoliko sedmica nakon predstavljanja, a OnePlus 7 i OnePlus 7 Pro se očekuju 14. maja.