Nove mogućnosti i dizajn
16

Ove godine se očekuju dva nova modela AirPods slušalica

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kompanija Apple je prošlog mjeseca predstavila drugu generaciju svojih AirPods slušalica, no prije kraja ove godine bismo mogli vidjeti novu verziju.

DigiTimes piše da će nove AirPods slušalice imati funkciju poništavanja buke. Mogućnost blokiranja vanjskog zvuka je bila dio ranijih špekulacija za prethodno predstavljeni model, no čini se da će ipak biti karakteristika novog modela.

Poznati pouzdani analitičar Ming-Chi Kuo također tvrdi da će Apple krajem ove godine predstaviti nove slušalice, ali ne jedan, nego dva modela. Jedan od modela treće generacije će biti tek malo drugačiji od aktuelnog te će donijeti poboljšani čip za bežičnu tehnologiju i izdržljiviju bateriju, a navodno će koštati 159 dolara.

Druga verzija je također u razvoju te će usvojiti potpuno novu formu. Promjena dizajna će dodatno koštati, tako da će kupci vjerovatno morati izdvojiti više od 200 dolara. Toliko koštaju aktuelne AirPods slušalice s kućištem za bežično punjenje.

Govoreći o bežičnom punjenju, to je jedna od glasina koje su postale realnost u slučaju druge generacije AirPods slušalica. Poništavanje buke, otpornost na vodu, mogućnost praćenja zdravstvenih indikatora i crna verzija su također među glasinama, no one se nisu ostvarile, ali možda hoće kad stigne novi model, odnosno modeli.

Vezani članci