Predstavljen u New Yorku
9

OnePlus 7 Pro ima 6,7-inčni ekran i 12 GB RAM-a

Klix.ba
Novi flagship kompanije OnePlus pod nazivom OnePlus 7 Pro ugledao je svjetlo dana te je prilično drugačiji u odnosu na prethodnika, a to je model OnePlus 6T.

OnePlus 7 Pro je dobio 6,67-inčni AMOLED ekran bez zuba koji je dosad najveći za jedan smartphone kompanije OnePlus. Tu je pop-up selfie kamera od 12 MP koja se izvlači onda kada je potrebna. Nazad su tri kamere od 48, 16 i 8 MP. Uređaj posjeduje 12 GB RAM-a, Qualcommov Snapdragon 855 procesor te do 256 GB interne memorije, a napaja ga baterija do 4.000 mAh koja se napuni do 50 posto za svega 20 minuta zahvaljujući Warp Charge 30 tehnologiji.

Kompanija OnePlus ističe kvalitet AMOLED s gustoćom piksela od 516ppi, frekvencijom osvježavanja od 90 Hz te HDR10/10+ podrškom što ga čini jednim od najboljih ekrana na tržištu.

Među ostalim specifikacijama su Dolbyjevi stereo zvučnici, poboljšani heptički feedback te tečni sistem hlađenja.

Dizajn je elegantan, prednju stranu uglavnom zauzima ekran, ali je na donjem dijelu mala "brada". Na stražnjoj strani je sve pozicionirano vertikalno, tri kamere, bljeskalica, kompanijin logo i OnePlus znak. Ivice smartphonea su zaobljene naprijed i nazad.

Prodaja smartphonea OnePlus 7 Pro počinje 17. maja i bit će dostupan u dvije boje, Mirror sivoj i Nebula plavoj. Osnovni model sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije će koštati 669 dolara, ali je ovaj model moguće dobiti samo u sivoj boji. Za 699 dolara kupci dobijaju 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije te imaju izbor od pomenute dvije boje. Najbolja verzija sa 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije je dostupna samo u plavoj boji te košta 749 dolara.

Uz smartphone je OnePlus predstavio i novu verziju bežičnih slušalica Bullet Wireless 2 koje koštaju 99 dolara. Ove slušalice također podržavaju Warp Charge tehnologiju brzog punjenja.