Bez bežičnog punjenja
1

OnePlus 7 ima pop-up kameru i ekran bez zuba

Klix.ba
Kompanija OnePlus se navodno već udaljava od zuba na ekranu u obliku kapi, koji je viđen na modelu OnePlus 6T, jer ga, prema najnovijim informacijama, predstojeći flagship uopće nema.

Fotografija objavljena na društvenoj mreži Weibo otkriva ekran s tankim ivicama i bez zuba. U gornjem lijevom dijelu uređaja, za koji se vjeruje da je OnePlus 7, nalazi se pop-up selfie kamera pa se čini da je OnePlus odabrao drugačiji pristup umjesto kliznog mehanizma za cijeli smartphone.

Teško je reći da li je fotografija autentična jer je prilično tamna, ali odgovara renderima koje je objavio Onleaks. Da li će motorizovana pop-up kamera utjecati na dugovječnost smartphonea OnePlus 7 te na povećanje cijene, zasad nije poznato. Neki stručnjaci tvrde da je ovo manje tradicionalan i rizičniji dizajn u odnosu na prethodne modele ove kompanije.

OnePlus je već ranije nagovijestio da OnePlus 7 neće podržavati bežično punjenje koje kompanija nastavlja ignorisati. Direktor Pete Lau tvrdi da je bežično punjenje inferiornije u odnosu na brzinu OnePlusovog žičanog punjenja koje je među najbržim na tržištu.

OnePlus 7 će imati 6,5-inčni OLED ekran s integrisanim senzorom za otisak prsta, tri stražnje kamere, USB-C port, dugme za notifikacije te mali zvučnik za uho iznad ekrana.

Zasad nije poznato kada će OnePlus 7 biti predstavljen.

Vezani članci