Uskoro na tržištu
12

Motorola predstavila novi smartphone koji izgleda kao klon iPhonea

Klix.ba
Motorola je predstavila svoj novi smartphone iz linije Motorola One nazvan One Vision.

Smartphone je dobio 6,3-inčni LCD ekran formata 21:9 koji je savršen za gledanje filmova, trend kojem se Sony priključio. Motorola ovaj ekran naziva CinemaVision. To nije najoštriji panel na svijetu s rezolucijom 2.520x1.080 piksela, posebno kad se uzme u obzir veličina uređaja, ali je bez sumnje dostojan flagshipa. U gornjem lijevom uglu ekrana je okrugli izrez u koji je smještena selfie kamera.

Nazad je kamera od 48 MP, ali ćete nakon fotografisanja dobiti fotografiju od 12 megapiksela kroz QuadPixel medodu kombinovanja četiri piksela u jedan veći 1.6µm pixel. Ovo rezultira s četiri puta većom svjetlosnom osjetljivosti kao i oštriju fotografiju. Druga stražnja kamera se koristi samo za dobinu.

Kamera ima optičku stabilizaciju slike i Night Mode, kao i Motorolin softver za kameru s nekoliko AI trikova.

Naprijed je selfie kamera od 25 MP koja će praviti fotografije u maksimalnoj rezoluciji samo u uslovima dobre svjetlosti, dok će u lošijim uvjetima rezolucija biti smanjena kako bi prioritet imala ekspozicija.

Ovo je uređaj srednjih specifikacija što pokazuju Samsungov Exynos 9609 procesor, 4 GB RAM-a te 128 GB interne memorije koja se može proširiti pomoću microSD kartice. Uređaj napaja baterija kapaciteta 3.500 mAh. Motorola One koristi operativni sistem Android One.

Uređaj će se u Evropi pojaviti u narednim mjesecima.

Vezani članci