Počelo novo takmičenje
74

Moderni Lamborghini Countach stigao u igru Asphalt 9

D. B.
Popularna igra Asphalt 9 dobila je novi automobil, a to je moderni Lamborghini Countach.

Lamborghini je "oživio" model Countach prošle godine te je njegov legendarni oblik prilagodio modernoj eri. Kompanija je ograničila proizvodnju na 112 primjeraka, što znači da će model biti veoma rijedak. Međutim, oni koji igraju igru Asphalt 9: Legends imat će priliku bar virtuelno provozati Countach LP1 800-4, koji je dostupan gamerima.

Igra Asphalt 9 nudi gamerima "unikatno interaktivno iskustvo koje daje priliku hiljadama fanova da otkriju hibridni superautomobil", riječi su Christiana Mastra, direktora Lamborghinijevog marketinga.

No, to nije sve, jer Gameloft kao izdavač igre organizuje takmičenje koje se sastoji od dvije eliminacijske runde. Kvalifikacije su počele 1. augusta, trajat će sedam dana, a potom i od 22. do 28. augsuta. Nabrži igrači ulaze u Grand Finals fazu, gdje će se takmičiti u eliminacijskim utrkama 14. septembra. Nakon toga će biti poznato ko učestvuje u iOS Finalu. Utrke će se moći rpatiti putem streama na Lamborghinijevim profilima na društvenim mrežama.

Countach LP1 800-4 se pridružuje ostalim Lamborghinijevim modelima u igri kao što su Terzo Millennio, Huracan Evo Spyder i Essenza SCV12.

Oživljeni Lamborghini Countach pokreće atmosferski 6,5-litarski V12 motor uparen sa električnim motorom, a ukupna snaga iznosi 803 KS. Zahvaljujući 48-voltnoj tehnologiji, elektrificirani pogon omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,7 sekundi i dostiže maksimalnih 355 km/h.

Ovo je još jedan pokazatelj da video igre donekle mogu pružiti iskustvo vožnje rijetkih i skupocjenih superautomobila. Ovo je prvi put da se novi Countach našao u jednoj igri, a može se očekivati i u drugim naslovima.