Najskuplji tablet na tržištu
0

Microsoft predstavio Surface Pro

Klix.ba
Microsoft će 9. februara ove godine u prodaju pustiti tablet Surface Pro po cijeni od 999 dolara, što ga čini najskupljim tablet uređajem na svijetu.

Početak prodaje ovog uređaja će označiti novu fazu globalne bitke između Microsofta i Applea, koji svoje najbolje uređaje prodaje po 170 dolara manjoj cijeni.

Verzija tableta od 64 GB će se prodavati po cijeni od 899 dolara, a verzija od 128 GB po cijeni od 999 dolara. Uređaj ima Intelov Core i5 procesor i moći će koristiti punu verziju operativnog sistema Windows 8, što znači da se na njemu može pokretati širok izbor softvera Microsofta, kao što je Photoshop ili Microsoft Office. Iz Microsofta je rečeno da će se na njemu moći igrati i razne jako zahtjevne igre, prenosi Daily Mail.

"Surface Windows 8 Pro pruža moć laptopa upakovanu u oblik tableta", stoji u izvještaju iz Microsofta.

Surface Pro će imati 4 GB RAM-a i HD ekran rezolucije 1920x1080. Zbog procesora i5, baterija tableta će imati skoro dva puta manji vijek trajanja.

Surface Pro će prvobitno biti prodavan samo u Australiji, Kanadi, Kini, Francuskoj, Njemačkoj, Hong Kongu, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama.