{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Microsoft Office 365 Home Premium od proljeća i u BiH

30.1.2013. u 13:55
0
4
Microsoft Office 365 Home Premium od proljeća i u BiH
0
Microsoft Office 365 Home Premium od proljeća i u BiH
Microsoft je objavio dostupnost sistema Office 365 Home Premium za privatne korisnike, zamišljenog kao odgovor na svakodnevne izazove u kojima se isprepliću poslovne i privatne obaveze.
Office 365 Home Premium uključuje posljednje verzije Office aplikacija, a pojedinačnu licencu moguće je koristiti na do pet uređaja, uključujući tablete i računare s Windowsima, kao i računare koje pokreće Mac operativni sistem.

Office 365 Home Premium će od proljeća biti raspoloživ i u Bosni i Hercegovini, uz godišnju pretplatu, te će korisnicima omogućiti dodatni prostor za čuvanje njihovih podataka na SkyDrive-u kao i besplatne Skype pozive na određenim tržištima.

"Današnjim predstavljanjem Office 365 Home Premium obilježavamo idući veliki korak u Microsoftovoj transformaciji u kompaniju fokusiranu na uređaje i usluge. Nije riječ samo o novoj verziji Office-a, već o novoj usluzi u oblaku s punom funkcionalnošću Office aplikacija koje korisnici vole, uz prednosti koje nudi računarstvo u oblaku i društveno povezivanje", rekao je Steve Ballmer, direktor Microsoft-a.

Korisnici usluga u oblaku prvi će imati na raspolaganju nove funkcionalnosti, što je značajan pomak od dosadašnjeg uobičajenog ciklusa nadogradnji proizvoda i rješenja svake tri godine. Nadogradnje će biti dostupne odmah po završetku razvoja pa će korisnici trenutno moći iskoristiti sva poboljšanja, bez brige o samom postupku ažuriranja.

"Ovo je značajan korak naprijed. Potrebe korisnika strelovito se mijenjaju i Office 365 Home Premium prilagođavat će se u skladu s njima", rekao je Kurt DelBene, predsjednik Microsoftovog Office odjela.

Microsoft je istovremeno predstavio i ažurirane verzije klasičnih sustava Office - Office Home and Student 2013, Office Home and Business 2013, te Office Professional 2013.

Kompanija je predstavila i rezultate nedavnog istraživanja u kojem je sudjelovalo 10.000 ljudi iz 20 zemalja, koje je pokazalo da gotovo 60 posto ispitanika nema dovoljno vremena obaviti što treba tokom dana, a više od 80 posto odgovorilo je kako bi mogli "uštedjeti" minimalno sat vremena dnevno ukoliko bi se bolje organizovali.

Imajući to u vidu, Microsoft je optimizirao Office 365 Home Premium kako bi im pomogao u produktivnosti s gotovo bilo koje lokacije. Predstavljen je i crowdsourcing portal Time to 365 na kojem će korisnici razmjenjivati savjete, trikove i ideje – na primjer, kako organizovati popis za kupovinu korištenjem OneNote-a na mobilnom telefonu ili kako koristiti Office aplikacije za planiranje dječjih rođendana.

Sistem Office 365 Home Premium će u "prvom valu" biti dostupan u 21 jezičnoj verziji na 162 tržišta. Uključuje posljednju generaciju Office aplikacija – Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher i Access. Sve nadogradnje sistema na posljednju inačicu bit će trenutne i besplatne, štedeći vrijeme korisnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: