Brzi pretraživač
0

Microsoft Edge odsad dostupan korisnicima iOS i Android sistema

Klix.ba
Foto: Microsoft
Foto: Microsoft
Kompanija Microsoft predstavila je beta verziju internet pretraživača Microsoft Edge za uređaje s iOS i Android operativnim sistemom.

Testeri su se prethodnih mjeseci morali prijavljivati kako bi dobili poseban pristup pretraživaču kojeg je Microsoft predstavio 2015. godine kao zamjenu za Internet Explorer. Edge je stigao s dugoočekivanim Windows 10 operativnim sistemom, ali nije bio odmah dostupan za korisnike iOS-a i Androida.

Microsoft Edge je veoma koristan za one korisnike pametnih uređaja koji vole mnogo pretraživati.

Foto: Microsoft
Foto: Microsoft

Microsoft je preko Edge pretraživača razvio i funkciju "nastavi na računar" tako da možete prebaciti link neke stranice direktno na račuar ukoliko se ona ne uspije učitati preko mobitela. Pretraživač Edge također uključuje pristup favoritima, historiji, e-knjigama... Nažalost, Microsoft još nije razvio mogućnost sinhronizacije podataka s mobilne kartica na Edge pretraživač, tako da ne možete dijeliti historiju pretraživanja i tabove između računara i mobitela.

Američka kompanija u skorijoj budućnosti planira podržati sinhronizaciju kartica s iPad uređajima, ali ova funkcija vjerovatno neće stići do sljedeće godine. Microsoft Edge za iOS i Android korisnike dostupan je u Appleovoj App Store ili Google Play Store-u.

Podsjećamo, Microsoft Edge nudi jednostavne alate za pretpregled, grupiranje i spremanje kartica internetske stranice. Možete brzo pronaći, upravljati i otvarati kartice koje ste postavili bez napuštanja stranice na kojoj se nalazite.