Uspon videoigre
81

Fortnite će se od sada smatrati sportom u američkim školama i na fakultetima

N. I.
Ilustracija: Pixabay
Ilustracija: Pixabay
Učenici iz više od 13.000 srednjih škola imat će priliku odmjeriti snage u vlastitoj ligi, koja će se održati ovog proljeća.

Fortnite je vrlo popularna videoigrica, kako među srednjoškolcima, tako i među studentima. Nitko tome ne može bolje posvjedočiti od njihovih roditelja. Izgleda da je i obrazovni sistem u Sjedinjenim Američkim Državama prepoznao tu strast, pa će sada tamošnje srednje škole i fakulteti dobiti priliku natjecati se u vlastitoj Fortnite ligi.

Ova videoigrica će se u nekoliko američkih škola i na pojedinim fakultetima smatrati sportskom aktivnošću ravnopravnom ragbiju ili bejzbolu, a sve je zasluga jedne startup kompanije iz Los Angelesa po imenu PlayVS, koje će u saradnji s firmom Epic Games, tvorcem Fortnitea, osnovati ligu u kojoj će se takmičiti srednjoškolci i studenti fakulteta.

Mečevi će se igrati u ekipama koje čine dva igrača i ne postoji ograničen broj timova koji mogu predstavljati jednu obrazovnu ustanovu. Najbolje ekipe će napredovati kroz faze takmičenja i imat će šansu osvojiti prvenstvo, koje će se održati u maju. Epic Games će za prvu sezonu lige svim sudionicima osigurati besplatnu prijavu (UNILAD).

Više od 13.000 srednjih škola je na listi čekanja da im se odobri sudjelovanje u Fortnite ligi, koja će debitirati 2. marta.

Vezani članci