{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Facebook prepravio svoju aplikaciju za iPhone

24.8.2012. u 22:20
3
10
Facebook prepravio svoju aplikaciju za iPhone
3
Facebook prepravio svoju aplikaciju za iPhone
Facebook je u potpunosti prepravio svoju aplikaciju za iPhone i iPad, nakon što je kritikovan da je prespora i puna nedostataka.
Iz kompanije su javili da je nova verzija dva puta brža i mnogo pouzdanija.

Ranija verzija je bila pisana u HTML 5, internetskom programskom jeziku, a nova verzija za operativne sisteme iPhonea i iPada je pisana kodom podobnim za rad samo na ovim uređajima, kako bi se izbjegao jedan sloj procesuiranja.

"Aplikaciju smo radili ponovo iz korijena pa se sada pokreće mnogo brže. Fotografije se također otvaraju brže", rekao je Mick Johnson, menadžer proizvodnje.

Nova aplikacija Facebooka za iPhone je dio fokusiranja na tržište pametnih telefona i tableta. Firma mnogo novca ulaže u mobilni razvoj i zapošljava sve više inžinjerskih timova, koji se fokusiraju samo na mobilne aplikacije i igre.

"Cijela kompanija se trenutno fokusira na mobilne uređaje. To je ogromna promjena", kazao je Mike Schroepfer, potpredsjednik odjela za inžinjerstvo Facebooka.

Prve reakcije na novu aplikaciju su veoma pozitivne.

"Cijelo iskustvo je mnogo brže, interfejs je intuitivan i imate svu funkcionalnost kao i na običnoj internet stranici. Ovo je najbolja mobilna verzija Facebooka do sada", jedan je od komentara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: