|

BlackBerry lansira novi pametni telefon

BlackBerry lansira novi pametni telefon
16
Klix.ba
29.1.2013. u 10:34
7
komentara
16

dijeljenja
BlackBerry lansira novi pametni telefon
Kanadska telekomunikacijska kompanija Research In Motion (RIM) će ove sedmice na tržište izbaciti novi pametni telefon. Ovaj pametni telefon je tokom posljednjih godina izgubio mnogo kupaca zbog popularnosti Appleovog iPhonea i Samsungove linije Galaxy S.
Međutim, eksperti kažu da će se BlackBerry 10 pokazati kao veoma popularan i pored velike konkurencije. Jedan od njih, koji je imao priliku koristiti novi telefon prije izbacivanja na tržište, kaže da će se on pokazati veoma poželjnim svima, od biznismena do prosječnih korisnika, jer ima dobre specifikacije. On je dodao i to da je softver na novim uređajima veoma radikalan te da će ljudima biti potrebno više vremena prije nego se naviknu, prenosi Daily Mail.

Sutra će biti predstavljena dva pametna telefona, BlackBerry Z10 i X10.

Z10 će imati ekran od 4,2 inča, sa rezolucijom od 1280x768 piksela. Telefon će imati 2 GB RAM-a i internu memoriju od 16 ili 32 GB, a pokretat će ga dvojezgreni procesor od 1,5 GHz. Na poleđini telefona će se nalaziti kamera od 8 megapiksela.

Uređaj X10 će imati slične specifikacije kao i Z10, ali će na sebi imati i punu QWERTY tastaturu, koja je postala zaštitni znak telefona BlackBerry.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...