Stiže u septembru
4

Asusov ROG Phone II je novi smartphone namijenjen gamerima

D. B.
Asusov prvi ROG gaming smartphone je bio jedan od vodećih u ovoj sferi, a sada je stigao nasljednik koji će opravdati tu ulogu.

ROG Phone II je mnogo više fokusiran na poboljšanje specifikacija u odnosu na revoluciju dizajna, što je poznato iako Asus još nije objavio zvaničnu fotografiju.

Prije svega poboljšan je ekran tako da uređaj sada ima 6,59-inčni OLED panel rezolucije 1080p s integrisanim senzorom za otisak prsta, podršku HDR10 standarda te frekvencija osvježavanja od 120Hz. Vrijeme reakcije je 49 milisekundi, što je najmanje u odnosu na bilo koji smartphone. Korisnik može izabrati između standardnog Androida ili Asusovog ROG interfjesa tokom podešavanja smartphonea.

Uređaj je dobio Snapdragon 855 Plus procesor koji omogućava za 14 posto brže performanse GPU jedinice. Asusov rashladni sistem koji uključuje komoru za isparavanje i ventilacijske otvore će spriječiti pregrijavanje uređaja. ROG Phone II posjeduje i 12 GB RAM-a, do 512 GB interne memorije, kameru od 48 megapiksela te bateriju od 6.000 mAh koja može izdržati više od sedam sati igranja popularne igre PUBG s ekranom postavljenim na 60Hz.

Prvi ROG Phone je bio poznat po dodacima tako da je Asus u slučaju nasljednika unaprijedio ponudu u koju ulazi TwinView dock s dodatnim ekranom, ventilator AeroActive Cooler, novi kontroler veoma sličan onom za Nintendo Switch koji se spaja s bočnih strana uređaja ili na grip.

Cijena smartphonea ROG Phone II još uvijek nije poznata, a prvi je koštao 899 dolara. Prodaja počinje u prvoj sedmici septembra.