{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Apple želi izbaciti Intelove procesore iz Macintosha

7.11.2012. u 08:00
2
1
Apple želi izbaciti Intelove procesore iz Macintosha
2
Apple želi izbaciti Intelove procesore iz Macintosha
Apple bi u budućnosti mogao izbaciti Intelove procesore iz Macintosh kompjutera, kako bi koristili procesore slične onima koje koriste u iPadu i iPhoneu.
Kako piše Bloomberg, Appleovi inženjeri vjeruju da bi njihovi vlastiti procesori jednog dana mogli postati dovoljno moćni za korištenje u laptopima i ostalim kompjuterima. Međutim, teško je vjerovati da će se ova promjena desiti u nekoliko narednih godina.
Appleova promjena sa PowerPC procesora na Intelove x86 procesore iz 2005. godine je bio jedan od najnevjerovatnijih poteza te kompanije, koja je dugo tvrdila da su PowerPC procesori mnogo bolji od Intelovih.

Međutim, danas tableti i pametni telefoni, koji koriste malene procesore, diktiraju kuda ide ova industrija. Appleovi laptopi MacBook Air i MacBook Pro bi mogli imati velikih prednosti sa novim procesorima.

Prebacivanje na nove procesore bi bio veliki udarac za Intel, koji pokušava ugrabiti jedan dio tržišta tableta i pametnih telefona sa svojom vlastitom linijom procesora pod imenom Atom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: