|

Apple u martu lansira novu generaciju iPada

Apple u martu lansira novu generaciju iPada
6
Klix.ba
26.12.2012. u 08:20
1
komentara
6

dijeljenja
Apple u martu lansira novu generaciju iPada
Iako je iPad Mini na svjetsko tržište stigao početkom novembra ove godine, već su počele kružiti glasine o novoj generaciji ovog uređaja. Naime, mnogi vjeruju da Apple planira lansirati petu generaciju ovog uređaja već u martu naredne godine.
Međutim, mnogi smatraju da je izbacivanje novog modela na tržište u tako kratkom periodu neočekivano i pitaju se šta bi nova generacija mogla ponuditi kupcima.

Macotakara, japanski blog za tehnologiju, navodi da je njihov neimenovani izvor iz Applea rekao da će novi iPad dizajnom ličiti na iPad Mini te da će imati nešto manje dimenzije, slične uređaju iPad 2. Očekuje se da će nova generacija biti 4 milimetra manja, 17 milimetara uža i 2 milimetra tanja od uređaja iPad Mini.

Kako piše Macotakara, novi iPad će imati displej koji se nalazio i na uređaju iPad Retina, a imat će istu rezoluciju kao treća i četvrta generacija iPada.

Iako se još uvijek radi samo o glasinama, treba napomenuti da je japanski blog Macotakara informacije dobio od pouzdanog izvora koji je i ranije u javnost plasirao tačne informacije o raznim Appleovim proizvodima. Ukoliko se informacije pokažu tačnim, to bi značilo da Apple želi ostati korak ispred svih svojih konkurenata na tržištu tableta.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...