Vremenska prognoza
6

Aplikacija Carrot besplatno stiže na Android

Klix.ba
Aplikacija Carrot Weather stiže na Android te donosi niz korisnih mogućnosti za praćenje vremena, a bit će potpuno besplatna zahvaljujući reklamama.

Developer Brain Mueller je kreirao i AI karakter Carrot (vještačka inteligencija) koji će korisnicima nuditi informacije o vremenskoj prognozi, ali će im se i "rugati" u zavisnosti od vremenskih uvijeta.

Aplikacija je već dostupna u beta verziji, a finalna verzija 1.0 će se pojaviti za nekoliko sedmica kako bi developer mogao "ispeglati" određene funkcije kao što je widget na početnom zaslonu.

Čini se da će aplikacija Carrot Weather na Androidu ponuditi sve mogućnosti verzije za iOS, uključujući prilagođavanje interfejsa, kao i opciju odabira Dark Sky ili Weather Undergrounda kao preferiranog izvora podataka o vremenu.

Kao i iOS verzija, Carrot Weather za Android nudi Premium pretplatu koja se plaća i nudi dodatne mogućnosti, kao što je spomenuti widget na ekranu i animirane radarske, odnosno satelitske mape. Ipak, za razliku od iOS verzije koja se plaća, verzija za Android je besplatna zahvaljujući reklamama koje se u njoj pojavljuju. Ukoliko korisnici plate Premium Club članarinu, riješit će se reklama.