Mnogo skuplje od Quest 2
40

Mark Zuckerberg predstavio nove Meta VR naočale od 1.500 dolara

E. M.
Osnivač Mete Mark Zuckerberg na večeras održanom događaju na Facebook platformi predstavio je nove Meta Quest Pro VR naočale s dodacima koje će koštati vrtoglavih 1.500 dolara.

Kažemo vrtoglavih zbog činjenice da ranija verzija VR naočala kompanije Meta pod nazivom Quest 2 košta tek 400 dolara te je najnovije izdanje skuplje za 1.100 dolara.

Ovu informaciju saopćio je Zuckerberg te dodao da isporuka počinje 25. oktobra.

Kada govorimo o Meta Quest Pro VR headsetu, one dolaze s novim tehnologijama kao što je mobilni Snapdragon chipset Qualcomma što omogućava poboljšanu grafiku virtualne realnosti, a kontroleri dolaze s poboljšanim touch senzorima, ugrađenim senzorima za preciznije pokrete ruku kao i novim sočivima za poboljšano iskustvo čitanja.

Novi headset donosi i novo iskustvo spojenosti virtualnog i fizičkog realnog svijeta, a Zuckerberg je kazao da je to mnogo bitno u stvaranju metaverzuma.

CEO Microsofta Satya Nadella je na događaju je govorio o saradnji sa Metom te koje aplikacije su integrisali u novi headset.

Neke od aplikacija kojima će korisnici moći pristupiti je Teams, Microsoft 365 kao i neke 2D igre sa Xbox cloud gaming servisa.