{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zeničani šarenim bojama maškara razbili subotnje sivilo

10.2.2018. u 13:14
132
27
Zeničani šarenim bojama maškara razbili subotnje sivilo
132
Zenički mališani, ali i odrasli danas su svoj identitet zamijenili drugim, a maskama i šarenim bojama razbili su zeničko sivilo u sklopu događaja "Karneval - Maškare na otvorenom".
U organizaciji Katoličkog školskog centra (KŠC) u Zenici su danas organizovane maškare na otvorenom na kojoj su osim polaznika školskog centra učestvovali i nastavnici te građani Zenice.

Cilj maškara je da svako na jedan dan bude što želi te da na jedan dan zaboravi na brige i probleme koje ima. Vlatko Rosić, ravnatelj KŠC Zenica, je izjavio kako se maškare po prvi put obilježavaju na ovaj način.

"Ovo je prilika da naši najmlađi Zeničani kod sebe razviju maštu i kreativnost, ali i prilika da promovišemo naš centar ovom gradu. Nadam se da smo s ovim događajem uspjeli razveseliti građane Zenice i današnje sivilo i oblačno vrijeme 'razbiti' ovim šarenim bojama", izjavio je Rosić.

Učesnici maškara danas su uzeli uloge Snjeguljice, Betmena, policajaca, Spidermana te brojnih drugih likova iz crtanih filmova.

Nastavnica u KŠC Zenica Sanda Ljubić je dodala kako su se zenički mališani danas obukli uniforme doktora, vatrogasaca, policajaca, jer je to njihov san, a možda već u budućnosti obuku i prave uniforme i ostvare svoje snove.

Defile se kretao od Hrvatskog kulturnog doma do Robne kuće Bosanka te nazad, a pratile su ga mažoretkinje i duvački orkestar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: