Neobičan gest
0

Zbog poštenja dobila posao u MUP-u Srbije

SRNA
Marina Moračanin
Marina Moračanin
Marina Moračanin (28), koja je nedavno pronašla torbu sa 200.000 eura i 500.000 dinara i sav novac pošteno vratila vlasniku, dobiće posao u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Iako sa sedmogodišnjom kćerkom i suprugom živi kao podstanar, nijednog trenutka nije razmišljala šta da učini sa pronađenim novcem.

Kruševljanka, koja je torbu sa novcem pronašla u kafiću u kome radi i pošteno je vratila vlasniku, u MUP-u će biti stalno zaposlena, javljaju mediji. 

Pošto će procedura primanja u stalni radni odnos u MUP-u potrajati nešto duže, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je, kao garanciju ovog obećanja, Marini i njenoj ćerkici poklonio kapu koju nose pripadnice policije.

"Ovo je zaista veliki gest", rekao je Dačić na svečanosti u kruševačkom gradskom zdanju, ističući da je Marini Moračanin mjesto u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Marina smatra da nije bilo potrebe za podizanjem tolike medijske buke u vezi sa gestom  koji je učinila.

"Mislim da je to moja obaveza i vaspitanje i da bi svako normalan to isto uradio", kaže Marina koja je ove godine tri puta vlasnicima vraćala novčanike pune para i ličnih dokumenata.