Novi internet hit
0

FOTO / Zaboravite "planking", u trendu je "owling"

Sarajevo-x.com
Owling i planking
Bizarni internet hit "planking" polako gubi svoj kultni online status zbog trenutno popularnijeg trenda "owlinga", kojim su zaluđene stotine mladih osoba u Americi, Australiji i Velikoj Britaniji.

Owling nije ništa drugo nego čučanje i gladanje pravo ili u stranu, baš kao sova (eng. owl - sova) po čemu je ovaj trend dobio naziv. Korisnici se fotografišu u ovoj pozi, a zatim fotografije objavljuju na Facebooku i drugim društvenim mrežama. Što neobičnija situacija u kojoj su se fotografisali to bolje.

Ovaj trend nastao je iz "plankinga" (eng. plank - daska) u kojem se osobe fotografišu dok ravno leže na raznim lokacijama. Posljednjih mjeseci "planking" je izgubio na popularnosti na internetu. Prošlog mjeseca, kuharska zvijezda Gordon Ramsey objavio je svoju sliku "plankinga", što je prouzrokovalo da se na internetu "planking" proglasi "zvanično mrtvim".

Pretpostavlja se da je "owling" nastao u Australiji prije nekoliko sedmica i već ima dvije grupe podrške sa nekoliko hiljada članova na Facebooku. I na drugim društvenim mrežama uključujući i Reddit mladi ljudi postavljaju fotografije na kojima vrše "owling".

Web-stranica Buzzfeed opisala je "owling" vrijednim nasljednikom "plankinga". Ranije ove godine, Australac Acton Beale pao je i preminuo nakon što je pokušao izvesti "planking" na balkonu u Brisbaneu.