Koliko vam je bio sretan petak
0

Za 11. 11. '11. najviše zaradile kladionice i matičari

Sarajevo-x.com
Datum 11. 11. '11. mnogi su smatrali iznimno sretnim, zbog čega su tokom jučerašnjeg dana najviše zaradile kladionice i kockarnice širom svijeta, ali i matičari. Vjerujući da tri puta broj 11 u datumu donosi sreću mnogi su odlučili vjenčati se ili uplatiti novac u kladionici nadajući se dobitku.

Mnogi parovi tokom jučerašnjeg dana pohrlili su ka Las Vegasu s toga su matični uredi imali pune ruke posla. Slična situacija je bila i u Šangaju u Kini i Jakarti u Indoneziji.

Većina parova željela je da ljubav krunišu brakom, 11. 11 i to u 11 sati i 11 minuta.

U Las Vegasu tokom jučerašnjeg dana podneseno je blizu 4.000 zahtjeva za vjenčanje, a kockarnice u tom gradu sigurno su tzaradile više nego tokom prethodnih dana.

U centar luksuza i zabave pohrlili su mnogi vjerujući da će tog dana sreća biti na njihovoj strani i da će na kocki, ako ne bogatstvo, onda osvojiti barem neki "pristojan" novčani dobitak.

U Španiji je organizovano vanredno kolo lutrije s nagradnim fondom od 11 miliona eura i jackpotom vrijednim 11 miliona eura, a svih 13,5 miliona srećki su odmah rasprodane.

Numerolozi smatraju broj 11 glavnim brojem, a još kada se taj broj nađe tri puta u jednom datumu, sasvim je dovoljno da čak i oni koji nisu praznovjerni povjeruju da će im taj dan ostati u pamćenju po nečemu lijepom, pa pristaju na to da i oni okušaju svoju sreću.

Istina je da je nekima sigurno 11. 11. '11 bio sretan dan. Je li i vama?