Gotovo uništila firmu
0

Ukrala od šefa novac za svoje luksuzno vjenčanje

Sarajevo-x.com
Graham i Kirsty
Graham i Kirsty
Kirsty Lane, 29-godišnja uposlenica jedne firme u Velikoj Britaniji po svaku cijenu je željeljela imati luksuzno vjenčanje, pa je pokrala šefa kako bi sebi to i priuštila.

Lane je ukrala 170.000 funti, a njen šef Peter Sutton, kod kojeg Kirsty radi kao računovođa sa pola radnog vremena je shvatio u čemu je stvar kada ga je pozvala na vjenčanje i kada je vidio sav taj luksuz.

Bijeli Rolls Royce, vatromet, svirači harfe i saksofona, mađioničari, DJ i bar sa pićima su Suttonu bili jasan znak ko je uzeo novac iz firme koji nedostaje.

Lane koja je zaradila manje od 20.000 funti je čak i djeveručama kupila haljine i poklonila im po iPad ukrašen dijamantima.

Suttonove sumnje su se potvrdile nekoliko dana kasnije kada su u firmi ustanovili da se cifre ne poklapaju i da je novac otišao na vjenčanje koje je koštalo minimalno 40.000 funti.

U firmi nisu gubili vrijeme, pa je Kirsty uhapšena prije nego što je uspjela pobjeći sa svojim novopečenim mužem Grahamom u Meksiko na medeni mjesec.

Koliko je Kirsty nanijela štete firmi u kojoj radi potvrdio je i njen šef koji je rekao da je "njena neobuzdana pohlepa gotovo uništila njegov posao".

"Kirsty je uzela novac i otišla iz firme, a na rastanku kada smo jedni drugima rekli zbogom, našali smo se i kazali kako moramo provjeriti račune, a ona se počela histerično smijeti. Pojma nismo imali šta je učinila", rekao je direktorov pomoćnik u firmi u kojoj je Kirsty radila, prenose britanski mediji.