Cilj joj je najmanje 730 kilograma
0

Susanne Eman želi biti najdeblja žena na svijetu

Sarajevo-x.com
Susanne Eman ima krajnje bizarnu ambiciju. Naime, ona želi biti najdeblja žena na svijetu ikad.
Susanne već sad ima 330 kilograma, a cilj joj je postići težinu od 730 kilograma zbog čega dnevno unosi 20.000 kalorija, piše Daily Mail.

Susanne se nada da će do kraja godine dostići pola od željene težine. 32-godišnja Amerikanka iz Arizone je samohrana majka dvoje djece i nezaposlena jer zbog svoje težine ne može raditi. Vjeruje da je već sada teža od Donne Simpson, 43-godišnjakinje iz New Yerseya koja je sa 317 kilograma držala rekord najdeblje žene na svijetu.

"Voljela bih otkriti da li je moguće da ljudsko biće dostigne težinu od jedne tone", kaže Susanne, te dodaje da namjerava još povećati unos kalorija kako bi dobivala na težini.

Smatra da će ovim tempom željenu težinu dostići u 42. godini. Ona i njeni sinovi u kupovinu odlaze jednom mjesečno. Potrebno im je osam sati da napune šest kolica.

"To je isto kao da imate posao sa punim radnim vremenom", kaže Susanne koja, vjerovali ili ne, tvrdi da je, unatoč težini, još uvijek zdrava.

"Što sam deblja to se bolje osjećam. Imam više samopouzdanja i osjećam se privlačnije. Zašto ne bih pomjerila granice i vidjela koliko mogu biti debela, a ostati zdrava", priča Susanne.

Sa svojom bizarnom misijom Susanne je krenula nakon što nije uspjela zaustaviti prirodno debljanje.

"Tada sam primjetila da sam počela privlačiti više muškaraca i zbog toga sam se osjećala veoma dobro", tvrdi Sussanne.

No, svakodnevno izvodi jednostavne vježbe i redovno ide na ljekarske preglede i unatoč upozorenjima ljekara da bi je njen eksperment mogao ubiti, Susanne ne namjerava odustati.

Doktor Patrick Flite kaže da Susanne trenutno nema zdravstvenih problema, ali da se igra Ruskog ruleta sa životom.