Zanimljivosti
1

San Francisco: Otvara se prvi zoološki vrt za gay životinje

Sarajevo-x.com
Pored toga što ima najveću gay zajednicu, San Francisco će biti i prvi grad koji otvara prvi zoološki vrt za gay životinje.

"Jako smo uzbuđeni što ćemo ugostiti gay životinje. Naše društvo je raznoliko i životinjsko carstvo je raznoliko, zašto ne bismo slavili tu raznolikost", rekao je direktor zoološkog vrta Lionel Wibberly, prenos Huffington Post.

Profesor Jose Aragon, sa San Francisco Univerziteta, odsjeka zoologije, rekao je da je činjenica da postoje homoseksualne i biseksualne životinje, a pogotovo je to slučaj sa mačkama. Postoje čak i transeksualne i transgender životinje. Dodao je da ne postoji razlog zašto životinje ne bi trebale imati priliku imati svoje okruženje.

Iako je izgradnja zoološkog vrta za gay životinje još uvijek samo u nacrtu, desničarske strane su se oglasile i osudile ove planove. Dodali su da je nedopustivo za šta se troši novac poreskih obveznika.

Profesor Aragon je ubijeđen da je zoološki vrt takve vrste neophodan jer gay životinje ne samo da imaju određene seksualne preference, nego ispoljavaju mnoga druga ponašanja kada su u pitanju prijeteljstva, odbrane od drugih životinja i zajednički rast.

Zoološki vrt za gay životinje bi se trebao otvoriti idućeg ljeta. Prema navodima, homoseksualci i druge seksualne manjine imat će popust na ulaznice.