Dječak (11) se žalio na "prisilni rad"
0

Prijavio majku policiji zato što mora pospremati kuću

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Jedanaestogodišnji dječak iz Aachen u Njemačkoj nazvao je policiju i požalio se da ga majka prisiljava na prisilni rad, samo zato što mu je rekla da pomogne u pospremanju kuće.

Dječak čije ime nije otkriveno, rekao je policiji da ga majka tjera da radi po cijeli dan i da nema nikako slobodnog vremena.

Majka ovog dječaka je rekla policiji kako je njen, očigledno razmaženi sin, i ranije prijetio da će zvati policiju, jer se i ranije protivio da pomogne u kućanskim poslovima tokom raspusta u školi.

Transkript razgovora između dječaka i policajca je objavljen u lokalnim novinama, te je vidljiv način na koji dječak opisuje "prisilni rad".

Neimenovani dječak je rekao kako ga majka prisiljava da počisti kuću i terasu.

Kada ga je policajac pitao da li on zna uopće šta je prisilni rad, dječak je odgovorio da ne zna, pa mu je policajac rekao da želi razgovarati o tome s majkom koja je u tom momentu stajala tik pored njega.

Majka je ispričala da mu je naredila da pokupi papiriće s poda, dodajući da se "on igra po cijeli dan i kada mu kažem da počisti ono što je učinio, on to naziva prisilnim radom", rekla je majka.