Potrebna hitna akcija
0

Pogledajte umiljate životinje kojima prijeti nestanak

Sarajevo-x.com
S ciljem podizanja svijesti o ugroženim životinjskim vrstama američka fotografkinja Lennet Newell napravila je seriju fotografija ovih umiljatih stvorenja pod nazivom "Životinje".

Lennette je fotografisala 18 različitih vrsta, od ugroženih tigrova do ranjivih slonova, nastojeći ih prikazati što umiljatijim. Na projektu je radila četiri godine, te se nada kako će kolekcija privući pažnju.

"Htjela sam od samog početka da to bude poseban serijal, u kome će životinje biti prikazane na što karakterističniji način. Puno su mi pomogli moji prijatelji u Kaliforniji, koji svakodnevno rade sa životinjama", kazala je Lennette.

"Odlučili smo skrenuti pažnju na stanje u kome se danas nalaze neke egzotične vrste kao što su tigrovi, lavovi, slonovi, ali i neka manja stvorenja. Imam utisak da javnost njihovo postojanje uzima zdravo za gotovo, potpuno nesvjesni da bi te životinje mogle uskoro nestati, izostane li hitna akcija", dodala je, ističući kako je ilegalna trgovina egzotičnim životinjama jedan od problema protiv kojeg se treba boriti.

Lennete je navela kako su životinje bile veoma zainteresovane za njen kameru, te joj je njihovo fotografisanje bilo veoma zanimljivo, prenio je Daily Mail.