Šokirali policajce
0

"Parkirali" Mazdu u kombi kako bi uštedjeli novac

Sarajevo-x.com
Njemački policajci su bili potpuno zaprepašteni kada su zaustavili bijeli kombi u kojem je bila "parkiran" putnički automobil, i to sa strane.

Dvojica muškaraca iz Kazakhstana su odlučila uštedjeti novac, te su automobil marke Mazda odlučili "parkirati" u kombi. Kada im to nije uspjelo jer je kombi bio preuzak, odlučili su Mazdu utovariti sa strane, odnosno na lijevu bočnu stranu.

Rizik od ogrebotina su otklonili koristeći se madracima.

Put kući za Konstantyja Krola i Cezara Chmielewskog je okončan kada ih je policija zaustavila u Bargthheideu u Njemačkoj.

"Nije mi jasno zašto nas je policija zaustavila. Sve je bilo potpuno sigurno. Uložili smo veliki trud. Nije bilo nikakvih problema. Put do Kazakhstana je dug, a cijene benzina visoke. Nismo imali prikolicu, a Mazda je stala u Cezarov kombi. Željeli smo uštedjeti novac", rekao je Konstanty za novine German Herald.

"Ovo je bizarna situacija. Ne razumijem kako su utovarili Mazdu u kombi. Veoma je teška. Što je još čudnije, ogrebotina na automobilu nema. Ne možemo dopustiti prijevoz ovakvog tereta na ovaj način. To je opasno za ostale učesnike u saobraćaju. Kombi se svakog trenutka mogao prevrnuti", rekao je glasnogovornik njemačke policije.