{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otišao u vrt po brokule pa pronašao 150.000 dolara

S
1.9.2011. u 20:46
0
25
Otišao u vrt po brokule pa pronašao 150.000 dolara
0
Wayne Sabaj, nezaposleni 49-godišnjak iz Illinoisa, pronašao je 150.000 dolara dok je obrađivao vlastiti vrt.
Wayne Sabaj u svom vrtu
Wayne Sabaj u svom vrtu
"Izašao sam u vrt kako bih ubrao brokule za večeru i naišao na dvije vreće pune novčanica od 20 dolara", kaže Sabaj. Novac je odmah pokazao ocu ne bi li mu pomogao odlučiti šta da uradi sa njim.

"Imamo dovoljno problema, a odjednom smo se suočili sa problemom novca čije porijeklo je nepoznato. Kakve sam sreće, pomislio sam da se vjerojatno radi o novcu iz pljačke banke pa bi mene uhvatili i optužili da sam opljačkao banku", priča Sabaj.

(Ne)sretni muškarac, koji je 2005. godine izgubio svoj dom, te je trenutno nezaposlen, odlučio je da novac preda lokalnoj policiji, koja je kontrolom terena otkrila još jednu vreću.

No, vlasti nisu mogle ući u trag porijeklu tog novca, sve banke na području su netaknute, a nisu zabilježene ni značajnije provale. Odlučili su pronaći otiske prstiju na vrećama, te istražiti serijske brojeve novčanica ne bi li našli neki trag.

Pored toga, na mjestu pronalaska novca ostavili su jednostavnu poruku, ukoliko se eventualni pravi vlasnik pojavi. Na poruci piše "Molimo nazovite policiju". Ukoliko niko ne zatraži taj novac, policija će razmotriti hoće li ga ostaviti nezaposlenom stolaru Sabaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: