{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Nevjerovatan snimak sivih vukova u akciji

S
24.10.2011. u 16:19
1
12
Nevjerovatan snimak sivih vukova u akciji
1
Nevjerovatan snimak sivih vukova u akciji
Nevjerovatan video, koji prikazuje sive vukove u lovu na bizone, snimili su BBC novinari u Alberti u Kanadi. Iako su se suočili sa nevjerovatno niskim temperaturama, novinari su uspjeli snimiti dramatičnu jurnjavu čopora životinja.
Snimak prikazuje grupu bizona koja brzo postaje svjesna da su ih posjetili gladni vukovi i daju se u bijeg. Vukovi su bili odlučni da stignu bar jednog bizona, a sreća im se nasmiješila kada je odrasli bizon u panici oborio mladunče. U tom momentu slika prikazuje surovost životinjskog svijeta i nekoliko vukova se obrušava na bizona ne dozvoljavajući mu da ustane i pridruži se krdu.

Kamerman Chadden Hunter i ostali članovi tima su se i nadali da će uspjeti snimiti predatore i plijen u akciji. Iako neki bizoni teže i po tonu, vukovi nisu oklijevali da napadnu.

Uslovi u kojima je video nastao su gotovo nevjerovatni sa temperaturom od skoro minus 50 Celizijusovih stepeni. U takvim uslovima kamere su ponekad prestajale raditi, po sočivima se hvatao mraz, a baterije se odmah gasile. Zato je ovaj jedinstven snimak uhvaćen okom kamere iz helikoptera.

Video možete pogledati ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: