Stopala govore o vašem karakteru
0

Nemoj se udati za čovjeka koji pomjera mali prst na nogama

Sarajevo-x.com
Oči mogu biti ogledalo duše, ali ako stvarno želite upoznati nekoga obratite pažnju na njegove noge. "Čitanje" stopala je uvježbano još u drevnoj Kini i Indiji prije više od 5.000 godina.

Ovakav stav proizilazi iz uvjerenja da noge mogu biti pokazatalj kakav vam je ostatak tijela. Kvržice, žuljevi ili bolovi su samo pokazatelj da imate problem negdje drugo u tijelu.

Štaviše, vjeruje se kako su um i tijelo povezani, pa tako oboljenje negdje na tijelu može biti povezana sa nekom osobinom.

No, ima li zaista istine u svemu tome?

Apsolutno, kaže Jane Sheehan, autorica tri knjige na ovu temu. Jane je "čitala" sa nogu više od deset godina te je uvjerena da one mogu pokazati sve o nama, od rada našeg probavnog sistema, do toga kakvi smo u odnosima.

"Skinite svoje čarape i ja ću vam reći ako ste divlji, avanturista ili ako žudite za stabilnošću u životu", kaže Jane.

Evo i nekih pokazatelja na osnovu kojih Jane može tvrditi nešto o vašem karakteru kada vam vidi stopala.

Nožni palac

Ako je vaš nožni palac dosta duži od ostalih prstiju, vi ste pametna osoba, te kreativni mislilac. Problemima pristupate na genijalan način, a sposobni ste i da sagledate stvari iz različitih uglova. Jedini problem kod vas bi mogao biti to što se ne možete ponekad fokusirati. Ukoliko vam je nožni palac manji od ostalih prstiju to znači da imate dovoljno šarma da uvjerite druge ljude da slijede vaše ideje.

Drugi prst

Ukoliko vam je drugi prst od palca duži od ostalih, to znači da ste rođeni lider. Vi ste dinamična i snalažljiva osoba, ali vam se često može desiti da razmišljate na način "ili kako ja kažem ili nikako". Ukoliko vam je ovaj prst mali, to znači da ste slabić, da samo živite svoje vrijeme, ali i da živite u harmoniji.

Treći prst

Ukoliko vam je ovaj prst relativno dug, to znači da ste veoma snalažljiva osoba, posebno na poslu. Što vam je ovaj prst duži, veće su šanse da ćete biti uspješni u karijeri. Vi ste perfekcionista i možete postići mnogo toga svojom energijom i odlučnošću. Negativna strana je ta da ponekad puno radite, i da zaboravljate da u životu postoji i zabava, ljubav i porodica.

Ako vam je ovaj prst suviše kratak, to zanači da znate uživati u svim blagodatima života. Volite se opuštati i ništa ne raditi. Neki vam prigovaraju i da ste lijeni, ali vi smatrate da je život isuviše kratak, tako da želite samo uživati u njemu.

Četvrti prst

Dug i ravan četvrti prst pokazuje da je porodica najvažnija za vas. Nezadovoljstvo u porodičnim odnosima kod vas će se pokazati kvrženjem ovog prsta tokom godina. Jako dobro znate saslušati druge ljude, ali ćete se teško odvojiti od tuđih problema, prihvatit ćete ih kao svoje. Kinezi bi rekli da ste nježna, lako ranjiva duša. Bilo kakav poremećaj u odnosima u kući može utjecati na vaše zdravlje. U suprotnom, ako vam je dosta kratak ovaj prst, to znači da je porodica kod vas na nekom drugom mjestu.

Mali prst

Jako kratak mali prst na nozi pokazuje da ste vi djetinjasta osoba. Što ste udaljeniji od bilo kakve odgovornosti to vam više odgovara. Brzo vam sve dosadi i uvijek se u potrazi za novim uzbuđenjima. S vama je zabavno u društvu, duhoviti ste, ali je problem što nikada nećete odrasti. Ukoliko možete pomijerati mali prst, a da ne pomijerate istovremeno i onaj do njega, vi ste impulsivna osoba, avanturističkog duha, koketa. Ukoliko ga pak ne možete pomijerati, onda ste osoba koja voli rutinu i mirniji život. Ako želite brak pun uzbuđenja, ali i neizvjestan i nestabilan, udajte se za ovog prvog, no ako želite brak bez previše rizika, pogledajte da li vaš partner pomjera mali prst.

Široka stopala

Vi imate solidne radničke noge. Uvijek ste u pokretu i ne možete mirno sjediti ni minutu. Kinezi bi rekli da stojite čvrsto na zemlji. Vi ste najsretniji kada ste zauszeti, ali trebate nastojati i da imate malo vremena za razmišljanje, za malo mira i spokoja u svom životu.

Duga uska stopala

Vi niste ni približno radišni. Zašto se truditi oko nečega, ako će neko drugi to uraditi za vas. Imate snažan osjećaj za estetiku i potrebu da sve oko vas izgleda lijepo. Vaš dom će biti prekrasan, bez obzira na prihode. Ukoliko u srednjem dijelu noge imate veliko udubljenje, to znači da ste nezavisna osoba. Ponekad se za vas čak može reći i da ste asocijalna osoba. Imate nesalomljiv duh, ali zapamtite, tražiti pomoć nije slabost. Ako je vam je srednji dio noge spušten, onda ste društvena osoba.