Nakon braka, djece i razvoda
0

Ljubavno pismo stiglo sa 53 godine zakašnjenja

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pismo koje je američki student trebao dobiti od svoje buduće supruge konačno je stiglo na pravu adresu, doduše sa 53 godine zakašnjenja.

Pismo napisano 1958. godine zaglavilo je u poštanskom odjelu na univerzitetu u Pennsylvaniji. Naslovljeno je na Clarka C Moorea, koji je kasnije promijenio svoje ime u Muhammad Siddeeq, zbog čega je bilo teško pronaći ga.

Siddeeq sada ima 74 godine, a i dalje je voljan da ga pročita, uprkos tome što je razveden, piše BBC.

Pismo na dvije stranice, poslano 20. februara 1958. i potpisano sa "S ljubavlju, Vonnie", misteriozno se pojavilo u Univerzitetu Californija u Pennsylvaniji prije 10 dana.

Primalac, inače penzionisani učitelj koji sada živi u Indianapolisu, bio je šokiran kad su ga kontaktirali. Sjetio se kako su njegova djevojka i on jedno drugom slali pisma dok su studirali. Kasnije su se vjenčali i dobili četvero djece.

U vrijeme dok su se oni zabavljali veze su bile potpuno drugačije, prisjetio se starac. Nije bilo kompjutera, te je pisanje pisama bio jedini način da se ostane u kontaktu, a pisma su bila mnogo romantičnija od današnje elektronske pošte.

Sada kad su Vonnie i on razvedeni priznao je da su mu osjećanja pomiješana, a pismo je nazvao "zavjetom iskrenosti, zanimanja i nevinosti tadašnjeg vremena".