Zanimljivosti
1

Ljubav na prvi pogled između bengalskog tigra i djevojčice

Sarajevo-x.com
Fotograf Dyrk Daniels zapazio je zlatnog bengalskog tigra kako sa zanimanjem gleda bebu, koja je bila iza stakla zoološkog vrta u Issaquah, u državi Washnigton. Ove nevjerovatne fotografije uhvatile su predivan trenutak kada se tigar naklonio, oborio glavu i postavio svoju šapu tačno gdje je bila bebina ruka.
Tigar po imenu Taj nageo se do djevojčice i naslonio svoju glavu na staklo. Njegova šapa našla se na staklu tačno prekoputa djevojčicine ruke, a onda se nježno očešao obrazom tamo gdje je bilo njeno lice.
"Vidio sam da je djevojčica požurila ka staklu i nazvala ih velikim macama. Taj se također zainteresovao odmah. Bio sam uvjeren da će djevojčicu morati voditi psiholozima na terapije nakon takvog susreta i nisam mogao vjerovati kad joj je Taj prišao najnježnije što je mogao i lijepo je pozdravio", rekao je uzbuđeni Daniels, prenosi Daily Mail.
Djevojčica se uopšte nije uplašila, nego je sva uzbuđena otrčala do mame. Posjetioci do sada nisu imali priliku da vide toliku dozu nježnosti od tako velikog predatora.