Super brzi voz Shanghai-Peking
0

Kina za uslužno osoblje osmislila bizarna pravila

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Sa super brzim vozom na relaciji Shanghai-Peking, koji počinje saobraćati za dvije sedmice, Kina želi impresionirati svijet, ne samo sa, do sada neviđenom brzim vozom, već i uslugom u samom vozu.

Kako bi svaki putnik imao najbolja četiri sata svog života, rukovodioci su za uslužno osoblje u super brzom vozu osmislili bizarna pravila i načine obuke.

Tako je djevojkama dozvoljeno osmjehivati se tako da se vidi samo osam prednjih zuba. Ovaj podvig postiže se svakodnevnim žvakanjem štapića za jelo.

Neophodno je i da se osmjehuju očima. Ovu vještinu djevojke mogu steći tako da, izuzev očiju, pokriju cijelo lice i smiju se jedne drugima.

Osim toga, djevojke moraju biti sposobne da izvedu impresivan talent show.

I na kraju putnicima je potrebno osigurati "5S" usluge. Taj termin se odnosi na osmijeh, brzinu, standarde, iskrenost i pružanje zadovoljstva.

Kao poslužitelji na "metak" vozu radit će 313 djevojaka u dobi od 19 do 22 godine, a izabrane se među 3.000 koliko ih je apliciralo za posao. Svaka od djevojaka ispunjava standarde visine, odnosno više su od 165 centimetara.

Shanghai-Peking "metak" voz je u decembru prošle godine oborio svjetski rekord za vrijeme probne vožnje, koji je iznosio 486,1 km po satu. Prvi službeni put zakazan je za 1. juli.