Otišao u Poljsku
62

Kako su lažni Putin i Kim Jong-un pomogli imitatoru Zelenskog da napusti Ukrajinu

I. S.
Foto: Facebook/Howard X
Foto: Facebook/Howard X
Vladimir Putin, Kim Jong-un i Volodimir Zelenski su čudan trio, ali u svijetu dvojnika oni čine savršen tim. Naime "Vladimir" i "Kim" su putem poznanika pomogli "Volodimiru" da napusti Ukrajinu koja je pod ruskom invazijom.

Kada je Kim (Howard X) saznao da je Volodimir (Umid) gotovo zarobljen u Kijevu, pozvao je Putina (Steve Poland) da pomogne spasiti njihovog kolegu imitatora.

"Rekao sam mu da mora pobjeći jer ko zna šta bi se dogodilo ako Rusi zarobe dvojnika Zelenskog", kazao je Howard.

Njih trojica žive u različitim dijelovima svijeta i ne govore istim jezikom. Howard je zamolio svoje prijatelje Dmitra Harčenka iz Singapura i Veru iz Sjedinjenih Američkih Država da im pomognu oko sporazumijevanja.

Zatim su se Steveovi poznanici brzo organizovali kako bi Umid uspio pobjeći iz Ukrajine u Poljsku. Granicu je prešao 12. marta.

Foto: Facebook/Howard X
Foto: Facebook/Howard X

Umid je 2019. godine počeo imitirati predsjednika Ukrajine nakon što je njegova fotografija iz metroa postala viralna. Upoznao je Zelenskog.

Navodno ga je kontaktirao jedan ruski producent i ponudio mu da učestvuje u širenju propagande. Također mu je kazao da je njegov život u opasnosti. Umid je odbio njegovu ponudu.

Howard i Steve su izjavili da se oštro protive režimima Sjeverne Koreje i Rusije i da ih kritikuju imitiranjem. Umid će se nastaviti baviti ovim poslom jer želi svijetu ukazivati na ubijanje nedužnih civila u Ukrajini.