Skočio sa vodopada Skakavac
0

VIDEO / Goran Todić uz zvuke sevdalinke izveo spektakularan skok

Sarajevo-x.com
Goran Todić-Gogo Base izveo je prvi BASE skok u Bosni i Hercegovini. To je ujedno i prvi BASE skok izveden sa vodopada u Evropi, i to sa vodopada Skakavac na 12 kilometara od Sarajeva.

Skok je izveden u saradnji Aero kluba GAEA BiH, United Nations Development Programma(UNDP), Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša KS, te Kantonalne javne ustanove za zaštićena područja.

Gogo Base je na ovaj način vodopad Skakavac stavio na mapu svjetskih BASE jump destinacija i otvorio mogućnost drugim iskusnim BASE skakačima da ponove njegov uspjeh. Prema tradiciji BASE skakača, Gogo je kao prvi skakač na ovoj destinaciji dao ime novom BASE jump exit pointu "Gogo Base-vodopad Skakavac“.

"Želim da preko modernog sporta Bosna i Hercegovina bude bliže Evropi i svijetu, da preko BASE jump exit pointa "Gogo Base-vodopad Skakavac“ u BiH zaživi alternativni turizam, a Sarajevo sa Aero klubom GAEA ponudi mladima znanje i iskustvo modernog padobranstva“, izjavio je Goran Todić.

Skok je izveden uz zvuke sevdalinke "Da sam ptica i da imam krila“ u izvedbi gitariste Zuhdije Batuše i harmonikaša Nermina Drakovca, inače članove Narodnog orkestra BHRT-a.

Skok su nadzirali članovi Gorske Službe Spašavanja stanica Sarajevo, a propratili brojini pisani i elektronski mediji.