Uz niz memeova
84

Fanovi "tvrde" da su Simpsonovi uspjeli predvidjeti i toplotni talas u Evropi

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Obožavatelji Simpsonovih koristeći isječke iz serije na društvenim mrežama se šale da je crtana komedija "predvidjela" rekordni toplotni talas koji trenutno pogađa Evropu.

Na Zemlji se posljednjih dana bilježe najviše temperature u historiji, a očekuje se da će u nekim dijelovima Velike Britanije, Španije, Francuske dnevna temperatura premašiti 40 stepeni Celzijusa.

Simpsonovi su postali ozloglašeni po svojoj sposobnosti da naizgled nagovještavaju globalne vijesti – od pronalaska pametnih satova do izbora Donalda Trumpa za predsjednika SAD-a.

S porastom temperatura širom Evrope, obožavatelji serije podijelili su brojne isječke iz starih epizoda koje su približno "predvidjele" toplotni talas.
Nekoliko korisnika Twittera podijelilo je snimak iz šeste sezone epizode "Bart of Darkness", u kojoj Hans Moleman izlazi iz svoje kuće i pozdravlja sunce, prije nego što se zapalio na vrućini.
Drugi su podijelili fotografije iz finala sezone 13 "Poppa's Got a Brand New Badge", koji počinje toplim talasom koji je pogodio Springfield.

[TWITTER]1548025407735152642[/TWITTER]

"Simpsonovi su to predvidjeli", napisao je jedan obožavatelj, uz isječak iz epizode koji prikazuje kako se mastilo topi iz novina na kojem piše: "Vrući talas se nastavlja."

Jedan korisnik je podijelio snimak vremenske karte vazdušnog pritiska, koja je ličila na kupolu prikazanu u "The Simpsons Movie".