Nesnalažljivo osoblje
0

Doživio infarkt u avionu, a stjuardesa mu ponudila sendvič

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Uposlenici aviokompanije Ryanair nisu se baš najbolje snašli kada je tokom leta iz Engleske prema Švedskoj jedan putnik doživio srčani udar.

Per-Erik Jonsson (63) je bio u avionu koji je letio iz Engleske za Švedsku kada mu je iznenada pozlilo, nakon čega ga je pogodio infarkt, piše Daily Mail.

Iako pravila Evropske unije nalažu da osoblje mora biti obučeno da pruži prvu pomoć, stjuardese Ryanaira to nisu uradile, tvrdi Jonssonova pokćerka Billie Appleton.

"Rekli su da ima nizak krvni pritisak i dali mu sendvič i sok, a nisu zaboravili ponuđeno naplatiti", kazala je Appleton.

Kada je Jonsson izgubio svijest u avionu, njegova pokćerka, koja je medicinska sestra, pozvala je doktora. No, stjuardese su sugerirale da mu se samo snizio pritisak, a kao rješenje su ponudile sendvič za koji su zatražile novac.

Međutim, Appleton se nije dala omesti. Svog očuha je protresla i nekoliko puta ga ošamarila tako da je ponovo počeo disati. Ona tvrdi da ih po slijetanju aviona nisu čekala kola Hitne pomoći što je, također, dio procedure.

Međutim, Ryanair odbacuje ove tvrdnje i optužuje Appleton da je odbila bilo kakvu pomoć.

"Želimo da nam se Ryanair izvini", kazala je Appleton i dodala da porodica razmatra podizanje tužbe.