Tehnologija pobjeđuje daljinu
0

VIDEO / Djeveruša prisustvovala vjenčanju preko iPada

Sarajevo-x.com
Ovaj slučaj je pravi primjer da tehnologija pobjeđuje daljinu. Djeveruša je ipak prisustvovala vjenčanju svoje najbolje prijateljice, iako je bila u tom trenutku udaljena 2.574 kilometara. No, iPad joj je omogućio da ipak bude uz svoju prijateljicu na njenom vjenčanju, objavio je Telegraph.

Renee Armstrong iz Virginije je "pratila" mladu koja je bila na ceremoniji vjenčanja u Denveru. Ipak, djeveruša se na vjenčanju pojavila virtuelno, jer je čovjek nosio iPad sa uključenim videorazgovorom. Iako je bila udaljena 2.574, djeveruša je prisustvovala cijelom vjenčanju, a pojavila se i na svadbenim fotografijama.

"Renee je odlučila biti djeveruša prije nekoliko mjeseci, ali nažalost nije mogla doći, baram ne fizički. Zato sam zahvalna što imamo tehnologiju koja joj je omogućila da prisustvuje vjenčanju", izjavila je Jamie Wilborn, supruga Jonathana Alberica.

"Vjenčanje je ispalo odlično. Gotovo sam se rasplakala. Ne bih isto doživjela da sam gledala samo fotografija", izjavila je Renee putem iPada.