Pati od rijetkog poremećaja
1

Dječak se s raspusta vratio kao djevojčica

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Desetogodišnji dječak iz Velike Britanije, koji pati od rijetkog poremećaja polne orijentacije, novu školsku godinu započeo je kao djevojčica.

Dječakova majka shvatila je da njen sin nije poput druge djece već kada su mu bile dvije i po godine. Radije se igrao Barbi lutkama i više je bio orijentisan ka "ženskim stvarima". Sa godinama je naučio da to skriva, pa je ostaloj djeci uvijek lagao šta je dobio za praznike.

Majka, koja je željela da ostane anonimna, u potpunosti podržava sinovljevu odluku da u novu školsku godinu krene obučen kao djevojčica. Plan joj je da do 12. godine njen sin počne da prima hormonsku terapiju, što bi bio prvi korak ka operaciji promjene pola. 

Prvog dana škole "djevojčicu" su u učionicu dopratili direktor koji je održao govor i policajac koji je bio tu da bi spriječio eventualno nasilje među djecom.

Majka kaže da veće probleme njenom sinu prave odrasli, nego djeca u školi koja su promjenu doživjela na miran način. Pobunili su se roditelji kojima nije jasno zašto nisu prije bili informisani o dječakovoj promjeni pola, ali direktor škole tvrdi da su morali štititi privatnost djeteta.