Skup nestašluk
100

Djeca ukrala dva Lamborghinija i slupala ih poslije jurnjave s policijom

DP
Brzi i luksuzni automobili su dječja opsesija, ali malo ko se tokom odrastanja usudi provaliti u salon kako bi uživao u skupoj igrački.

Policija okruga Wayland u SAD-u objavila je da se jučer u 3.05 sati poslije ponoći oglasio alarm autosalona u Bostonu. Policajci su se brzo uputili prema prodajnom objektu. Na putu su naišli na dva Lamborghini Urusa i Chevrolet Cruzea. Riječ je o uobičajenom prizoru koji se može vidjeti na mnogim raskršćima, ali je policajac upalio rotacijska svjetla želeći provjeriti vozila i vozače.

Vozač Chevroleta je poštovao signalizaciju, a dva Lamborghinija su se dala u bijeg. Policajac je odmah obavijestio svoje kolege da obrate pažnju na crni i bijeli Urus.

[TWITTER]1229766851976212483[/TWITTER]

Tokom provjere Chevroleta utvrđeno je da njime upravljaju maloljetnici koji nemaju vozačku dozvolu i ovlaštenje za upravljanje tuđim motornim vozilom. Odmah su privedeni u policijsku stanicu, javlja Carscoops.

Drugi policajac je otišao do prodajnog salona i otkrio da je prednje staklo razbijeno. Pozvali su kolege na mjesto događaja, a policajci koji su pokušali zaustaviti dva Lamborghinija vjerovali su da je riječ o krađi.

[TWITTER]1229765202939392000[/TWITTER]

Pet sati kasnije, policija u obližnjem Maldenu javila je svojim kolegama iz Waylanda da su tražena vozila učestvovala u nesreći. Policija je uspjela privesti jednog vozača, a drugi je pobjegao.

"Incident je i dalje pod istragom, a policajci koji su učestvovali u rasvjetljavanju krađe i hapšenju učesnika u saobraćajnoj nesreće dobili su pohvalu nadređenih", stoji u priopćenju lokalne policije.

Teško je procijeniti štetu na Lamborghinijevim modelima. Fotografije i snimke ukazuju da je jedan oštetio zadnji dio vozila Kia Soul, da bi se potom u njega zabio drugi Urus. Oba automobila moraju na popravak.

[TWITTER]1229764214606221313[/TWITTER]

Zaposlenici bostonskog predstavništva Lamborghinija nisu pretjerano marili zbog nedavnog događaja, a o tome najbolje govori njihova objava na Facebooku.