Britanska alkoholičarka broj jedan
0

Dawn Marsden godinama pije 16 litara piva dnevno

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Britanka Dawn Marsden (31) iz Teeside spada u red najvećih alkoholičara u toj zemlji. Osim što pije 16 litara piva dnevno, ova alkoholičarka je i kradljivica.

No, veliko je pitanje kako se Marsden uspjeva održati uopće na nogama i biti dovoljno trijezna, kao što je nedavno bio slučaj, da ukrade 10 paketa slanine iz supermarketa i proda svaki za po jednu funtu.

Marsden je dospjela i na sud zbog velikog broja krađa. Njen advokat John Relton je izjavio kako njegova klijentica već godinama pije istu količinu alkohola.

"Možda ste primijetila da moja klijentica ima probleme sa alkoholom. Zbog toga i ide u savjetovalište i pokušava naći pomoć. Rekla mi je da pije 16 litara piva dnevno, i to tako traje godinama", rekao je Relton na sudu kada je zastupao Marsden zbog krađe koju je počinila.

Britanki su joj socijalni radnici oduzeli i dvogodišnju kćerku, a ona je priznala i da je počinila posljednju krađu za koju je bila optužena i dobila je šest mjeseci uslovne.

Kada se pojavila na posljednjem ročištu bila je toliko pijana da je tražila od prisutnih novinara da joj pomognu. Ekspert za ovisnost dr. Robert Lefever je rekao za britanski The Sun da je pravo čudo što Marsden već nije mrtva s obzirom na količinu alkohola koju pije.

"Razlog tome što je živa je što je svaki dan pila i 'istrenirala' svoj organizam na tu količinu pića. Kada je u pitanju ispijanje alkohola, ona je u tome jednako 'dobra' kao i olimpijski šampion u svom sportu", rekao je dr. Lefever.