Brza reakcija savjesnih građana
0

VIDEO / Brzinom munje stigli i oborili kradljivca bicikla

Sarajevo-x.com
Osim što je svakom biciklisti noćna mora to da bi ga mogao udariti automobil, najveći strah im je i to da će im neko ukrasti bicikl.

No, na svu sreću jedan biciklista u San Fancisku i dalje je vlasnik svog dvotočkaša zahvaljujući brzoj reakciji grupe ljudi koji su istrčali iz obližnje zgrade. Kada je lopov, kojem je očigledno bilo teško pješačiti kroz grad, pokušao da se domogne tuđeg bicikla, njegov plan je osujećen, a sve to je zabilježeno i kamerom. Snimak se pojavio i na YouTubeu.

Da je kradljivac bio samo malo bolje informisan znao bi da odmah iza ugla može pronaći javni bicikl i da ga može koristiti onoliko koliko mu treba, bez da krade.

U utorak su iz gradskog prijevoza u San Francisku objavili kako će uskoro na ulicama ovog grada biti još 500 bicikla koji će biti na raspolaganju građanima, a po uzoru na Pariz i Montreal.

No, ako se uzme u obzir da četiri od pet bicikala u Parizu bude uništeno ili ukradeno, možda je ipak bolje da građani San Franciska nabave vlastite dvotočkaše i da dobro paze na njih.