Ne želi liječenje u bolnici
0

Bolesni Kinez pije benzin 42 godine kako bi ublažio bol

Sarajevo-x.com
Benzin pokreće automobile širom svijeta, a Kinez Chen Dejun vjeruje kako mu pomaže ublažiti bolove. Ovaj čovjek pije benzin već 42 godine.

Sedamdesetjednogodišnji Dejun živi sam u trošnoj kolibi na brdu u Shuijiangu. Omaleni i mršavi čovjek mjesečno popije tri do tri i po litra benzina. Kupuje ga na benzinskoj pumpi koja se nalazi u podnožju brda.

Benzin je počeo piti 1969. godine nakon što je počeo kašljati i osjećati bol u prsima. Tokom svog života je pio i kerozin. Chen ne može izračunati koliko je benzina popio tokom svog života, ali procjenjuje da se radi o 1,5 tona.

Njegova supruga Yuan Huibi i tri sina su ga pokušavali spriječiti da pije benzin, ali je to rezultiralo problemima u porodici. Prije osam godina se Chen preselio u kolibu i od tada živi sam.

Izvori iz bolnice Honglou u Chongqingu tvrde da je Chenovo zdravlje dobro, uprkos simptomima emfizema pluća. On čak ne želi ni besplatne preglede. Profesor Feng Fu sa Medicinskog univerziteta u Chongqingu je rekao da je Chen postao imun na benzin, jer bi u suprotnom do sada bio mrtav.

Profesor je naglasio da benzin može ublažiti Chenovu bol, ali ne može izliječiti njegovu bolest.