Još uvijek u šoku
0

Beskućnik od brata naslijedio bogatstvo

Sarajevo-x.com
Max Melitzer (65) godinama živi u parku u Salt Lake Cityju, a ovih dana saznao je da će se njegov život iz temelja promijeniti.

Privatni istražitelj David Lundberg objavio je da je beskućnik porijeklom iz Utaha nasljednik velike sume novca. Nije otkrio o kojoj cifri se radi, ali je riječ o novcu koji je Melitzeru ostavio brat nakon smrti.

Maxa je uspio pronaći u parku sa kolicima punim stvari koje je vozio sa sobom i saopštio mu važnu vijest.

"Više neće živjeti na ulici ili u napuštenim magacinima", kazao je istražitelj za AP. "Bit će u prilici da živi normalnim životom, da ima dom, da se brine o sebi, kupuje odjeću, hranu i plaća usluge doktora".

Lundberg je dva mjeseca intenzivno radio na ovom slučaju, a angažovala ga je porodica preminulog putem advokatske agencije iz New Yorka. Neki članovi porodice planiraju sljedeće sedmice posjetiti Melitzera u Salt Lake Cityju.

Prenoseći utiske nasljednika, Lundberg je rekao: "Još uvijek je u šoku. Bilo je to iz vedra neba. On je muškarac u šezdesetim godinama, veoma je drag i elokventniji nego što sam očekivao od muškarca u njegovom stanju."

Otkrio je da je Max ljeti spavao na otvorenom, a jednom ga je policija našla i u jednom autu na otpadu.

Zasad ne želi razgovarati s predstavnicima medija, ali će porodica možda održati konferenciju za medije nakon sastanka s njim.