Neobična sudbina jazavčara
0

Automobil udario jazavičara na LSD-u

Sarajevo-x.com
Ilustracija
Ilustracija
Policija u američkoj saveznoj državiji Georgiji kaže kako su u krvi udarenog psa jazavčara pronašli LSD koji je dobio od svojih vlasnika.

U nedjelju navečer, bračni par Modrich i Jamie Hughes trčali su goli po ulici u naselju Pinehurst Road, u gradu Snevilleu, nakon čega su komšije pozvale policiju.

Prema riječima Harolda Thomasa, šefa lokalne policijske stanice, kad su pokucali na vrata, 25- godišnji bračni par je još uvijek bio gol. Priznali su uzimanje LSD-a i kazali kako su ovu drogu dali i svom psu Oscaru koji je nestao.

"Bili su u svom svijetu'', kazao je Thomas američkim medijima.

Policija je kenula u potragu za psom kojeg su pronašli kako leži nedaleko od kuće Hughesovih. Brzo su shvatili kako je pas udaren na obližnjoj cesti. Lokalni Centar za brigu o životinjama preuzeo je Oscara, ali Modrichina porodica je tražila da ga hitno odvezu privatnom veterinaru. Zdravstevno stanje jazavčara ostalo je nepoznato.

Prilikom pretrage kuće, pronađen je pribor koji koriste narkomani i određena količina marihuane. Najvjerovatnije, ovaj mladi bračni par suočit će se sa optužbom za uzimanje droge i nasilje nad životinjom.