Prepun šator
27

Velikom Halloween zabavom završen prvi Sarajevo Oktobar Fest

S.H.P.
Velikom Halloween zabavom sinoć je svečano završen prvi Sarajevo Oktobar Fest. Na platou Skenderija se 25 dana dešavala najbolja zabava u gradu, a mnogobrojni gosti su iz dana u dan imali priliku uživati u bogatom sadržaju festivala, za koji organizatori kažu da će sasvim sigurno prerasti u tradiciju.

Kazali su i da je prvi Sarajevo Oktobar Fest naišao je na ogromo interesovanje kako kod naših sugrađana, tako i kod brojnih turista koji su tih dana boravili u našem gradu.

"Interesantno je napomenuti da je među redovnim gostima bilo i mnogo Njemaca, koji žive i rade u Sarajevu i koji su na ovaj način osjetili i doživjeli dašak svoje države, na čemu su nam se i lično zahvaljivali. Potrudili smo se da svih 25 dana, koliko je trajao festival, gostima ponudimo samo najbolje, od hrane, pića do muzičkog i zabavnog sadržaja. Organizovali smo i brojne nagradne igre, a najsretnije smo poslali u Istanbul za Novu godinu. Najbolji pokazatelj da se Sarajlijama i stranim gostima svidjelo to što radimo jeste da su nam se svih 25 dana rado vraćali, prezadovoljni ponudom i susretljivim osobljem", kazala je PR festivala Semina Muminović.

Dodala je i kako za njih nema odmora te da su već sada počeli s pripremama za Winter Time festival koji počinje početkom decembra.

"Pripremamo jednu prelijepu zimsku priču, u kojoj će moći uživati sve generacije, a o detaljim ćete uskoro saznati više", kazala je Muminović.

Podsjećamo, Oktobar Fest počeo je 3. oktobra.