Muzika uz pivo
1.2k

Trećeg oktobra počinje prvi Sarajevo Oktobar Fest

I. P.
Sarajevo će ove godine postati domaćin prvog Sarajevo Oktobar Festa, koji će se od 3. do 28. oktobra 2019. godine održati na platou Skenderija.

Po uzoru na čuveni njemački Oktoberfest, koji je već desetljećima zaštitini znak Bavarske, od ove godine će i naš glavni grad imati festival specijalizovan za degustaciju različitih vrsta piva, ukusnih specijaliteta bosanskohercegovačke kuhinje i bogat muzički program.

Pored svega navedenog, organizatori festivala, agencija "Pro Optimus", najavljuju i brojne takmičarske igre, aktivacije od društvenog značaja, promovisanje bosanskohercegovačkih firmi i zajednica, tematske večeri, studentske evente i brojne mogućnosti osvajanja vrijednih nagrada.

"Ljeto je već uveliko iza nas, ali mi smo se potrudili da i jesen bude jednako uzbudljiva i da oktobar bude mjesec dobrog provoda i druženja. Ove godine naš grad prvi put postaje domaćin Sarajevo Oktobar Festa na kojem će podjednako uživati pripadnici svih generacija. Potrudili smo se da festival organizacijom i sadržajem parira svjetskim događajima iste tematike, ali smo akcent stavili na promociju domaćih vrijednosti, proizvoda i države općenito. U saradnji s našim sponzorima pripremili smo brojne sadržaje, kao i vrijedne nagradne igre i aktivacije. Što se tiče live stagea, ugostit ćemo brojna zvučna imena bendova i izvođača, ali ćemo organizovati i tematske večeri poput kinđurijade, 90's music night, gledanja utakmica evropskih liga te još puno toga što još ne bismo otkrivali. Kao i na svakom festivalu koji smo do sada organizovali, i na ovom će biti cashless zona, tačnije beskontaktno plaćanje koje je naišlo na odličan odziv kod posjetilaca. Uskoro ćemo objaviti i kompletan program za svih 25 dana festivala, a sve informacije ćete moći pronaći i na našim društvenim mrežama. Čekamo vas da stavite ovu jesen na test i posjetite Sarajevo Oktobar Fest", izjavila je Semina Muminović, PR festivala.