Showbiz
52

Shannen Doherty: Rak razotkriva ko su vam pravi prijatelji

Klix.ba
Shannen Doherty
Shannen Doherty
Američka glumica Shannen Doherty koja se već gotovo dvije godine bori s rakom dojke objavila je kako je upravo rak razotkrio njene prave prijatelje i napravio od nje bolju osobu.

Četrdesetpetogodišnja glumica, poznata po ulozi vještice u seriji "Čarobnice" i bivša zvijezda serije "Beverly Hills, 90210", u subotu je dobila nagradu američkog Udruženja hrabrih oboljelih od raka u Los Angelesu i kazala kako će se, nakon hemoterapija, morati podvrgnuti i radio zračenjima.

"Osjećam se nevjerovatno sretnom i blagoslovljenom. Rak je definitivno promijenio moj život i to nabolje. Napravio je od mene bolju osobu. Rak definitivno otkriva svaku laž u vašem životu. Pokazao mi je kome mogu vjerovati, a ko nije htio biti uz mene", kazala je glumica, a piše Sky News.

Shannen je na dodjeli nagrade zahvalila svojoj majci i mužu Kurtu Iswarenku, kao i kolegicama Sarah Michelle Gellar i Chelsea Handler na podršci tokom liječenja.

Sarah Michelle Gellar je rekla kako je Shannen oduvijek bila hrabra žena, ali da je rak od nje načinio vojsku od jednog čovjeka.

"Neustrašiva je i nevjerovatno srčana. U godinama je kada njene kolegice ne žele izaći iz kuće nenašminkane, a ona ponosno pokazuje svoju ćelavu glavu i poručuje kako se svima može dogoditi rak", rekla je bivša zvijezda serije "Buffy, ubica vampira".

Doherty je rak dijagnostifikovan u martu prošle godine, a ranije je ove godine izjavila kako se proširio na limfne žlijezde. U maju ove godine je imala mastektomiju prilikom koje joj je odstranjena jedna dojka.