Nema kontakt s kćerkom
1

Otac Meghan Markle navodno izgubio mogućnost govora nakon pretrpljenog moždanog udara

I. B.
Meghan i njen otac Thomas prekinuli su kontakt ubrzo nakon njenog vjenčanja (Foto: Twitter)
Meghan i njen otac Thomas prekinuli su kontakt ubrzo nakon njenog vjenčanja (Foto: Twitter)
Otac vojvotkinje od Sussexa Thomas Markle jučer je doživio težak moždani udar, zbog kojeg je, izvještavaju strani mediji, izgubio i mogućnost govora.

Thomasu je pružena hitnu medicinska pomoć u američkoj bolnici.

Na fotografijama se vidi kako leži na nosilima i nosi masku za kiseonik, a sve se dogodilo par dan uoči njegovog odlaska u London gdje je trebao prisustvovati kraljičinom platinastom jubileju.

Thomas je primljen u hitnu pomoć (Foto: Twitter)
Thomas je primljen u hitnu pomoć (Foto: Twitter)

"Moj otac se oporavlja u bolnici. Kao porodica tražimo privatnost za njegovo zdravlje i dobrobit. Božiji blagoslov. Sad su mu samo potrebni mir i odmor. Mi ćemo se moliti", rekla je njegova druga kćerka Samantha Markle.

Samantha, također, nije propustila priliku ni da spomene svoju polusestru Meghan, koju je okrivila za situaciju njihovog oca.

"Prava je tragedija koliko je bio mučen i kroz šta je sve morao proći zahvaljujući zanemarivanju moje sestre poslednjih nekoliko godina. To je neoprostivo", istakla je ona za Daily Mail.

Thomas koji ima 77 godina već godinama je želio posjetiti kraljevski dvor Windsor, gdje bi se po prvi put sreo i sa princom Harryjem. Ipak, još uvijek je neizvjesno hoće li on morati odgoditi ovu posjetu.

Članovi njegove porodice bili su zabrinuti za njega u proteklo vrijeme jer je imao problema sa povišenim krvnim pritikom.

Također, ističe se kako u porodici Markle vladaju tenzije jer je Thomas prepušten sam sebi da finansira liječenje budući da njegova "slavna kćerka", navodi se, ne želi učestvovati u tome.

Meghan je, podsjećamo, prekinula kontakt s Thomasom jer je on nedugo nakon njenog vjenčanja sa Harryjem počeo odavati informacije iz njihovog privatnog života te je i javno kritikovati.

Također, nije prisustvovao ni vjenčanju princa i nje, a tada ga je u tome spriječio srčani udar.