|

Glumac Daniel Dae Kim se izliječio od koronavirusa lijekom protiv malarije i antibiotikom

Glumac Daniel Dae Kim se izliječio od koronavirusa lijekom protiv malarije i antibiotikom
6
Dž. L.
23.3.2020. u 09:23
32
komentara
6

dijeljenja
Glumac Daniel Dae Kim se izliječio od koronavirusa lijekom protiv malarije i antibiotikom Daniel Dae Kim (Foto: EPA-EFE)
Poznati južnokorejski glumac koji živi u Americi Daniel Dae Kim podijelio je svoje iskustvo liječenja od novog koronavirusa kazavši da mu je pomogla kombinacija lijekova protiv malarije i antibiotika.
Zahvaljujući se na porukama podrške tokom oporavka, Kim je u videu na Instagramu ispričao kako je ustvari izgledao njegov oporavak.

"Sretan sam što sam među osam posto ljudi kojima nije bila potrebna hospitalizacija. To je važna statistika. Uglavnom sam ležao u krevetu i uzimao lijekove, a sada nemam nikakve simptome, osim osjećaja zagušenja koji bi trebao ubrzo prestati", kazao je Kim.

U nastavku dodaje kako nakon perioda izolacije i potpunog oporavka neće biti ponovo testiran. Prema procjenama ljekara, dovoljno je da prođe 14 dana.

"Volio bih biti ponovo testiran, ali neću. Nema dovoljno testova, što je poražavajuće, bolje da sačuvaju test za nekoga kome je potreban nego da ga potoše na mene", dodao je Kim koji je razočaran zbog velikih nestašica medicinskih potrepština s obzirom na to da su Sjedinjene Američke Države imale nekoliko mjeseci da se pripreme za epidemiju koronavirusa.


Kako kaže, pitanje koje su mu najviše postavljali tokom liječenja bilo je koje lijekove koristi.

"Uzimao sam koktel lijekova koji su činili Tamiflu, antivirusni lijek i Z-Pak antibiotik, uz inhalacije. I ono što smatram tajnim oružjem, a to je hlorokin. To je lijek koji je korišten u Koreji tokom borbe s koronavirusom. I da, to je lijek koji je predsjednik spomenuo prije nekoliko dana. Neću reći da je ovo lijek protiv bolesti Covid-19, ali reći ću da je bio krucijalan za moj oporavak", istakao je Kim.

Podsjećamo, hlorokin se koristi i protiv malarije.
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...